Cus cus 500g
Descriere
Granule mici, sferice, preparate din faina de grau dur, ce pot fi folosite ( fierte sau doar inmuiate) in preparate ca: sosuri, garnituri, salate, etc. Sunt o sursa importanta de potasiu, proteine si glucide.
Produsul nu provine din culturi modificate genetic. Tara de origine: Italia
Cuscus (scris in moduri diferite, de la couscous si pana la cus-cus) este o mancare de origine araba, din nordul Africii, o cereala de fapt. Ceea ce intalnim pe piata sub denumirea de cuscus este un produs obtinut din semolina, adica grau dur, cel cu cu boaba mai lunga, galbuie, prelucrat cu ajutorul apei, transformat in granule sferice si apoi uscat. Initial, se fabrica si din mei sau orz in unele regiuni, dar cuscusul folosit la scara larga este din grau. Modul de preparare poate sa para complicat: graul dur se macina si apoi se umezeste cu apa, pana cand se formeaza mici granule cu diametrul de aproximativ 1 mm. Aceste granule sunt, ulterior, pudrate cu faina alba, ca sa isi pastreze forma sferica. In Vest, cuscusul este tratat la abur si apoi deshidratat, pentru a asigura consumatorului cel mai rapid mod posibil de a-l include in alimentatie. Practic, nici nu mai este necesar sa fierbi cuscusul pe care il cumperi, este suficient sa il tii timp de 5 minute in apa fierbinte intr-un vas acoperit, pana cand absoarbe apa, se umfla si devine usor si pufos.
Avantaje nutritive
Cand iti imbogatesti preparatele cu granule de cuscus, n-ai de ce sa te temi pentru silueta: au un continut scazut de grasimi saturate, colesterol si sodiu. O portie de 100 g de cuscus are doar 150 kcal. In schimb, e plina de fibre alimentare, vitamine (acid folic, B8, B3, K) si minerale (potasiu, fosfor, calciu).
Niacina (vitamina B3) din cuscus ajuta la scaderea nivelului de colesterol rau si zahar din sange.
Agent de conservare. Nu sunt conservanți
Masa neta: 500g
Opinii (0)
Spune-ti opinia
Numele tau:Opinia ta: Nota: Codul HTML este citit ca si text!
Nota: Rau Bun
Introduceti codul din imagine: