AGAR-AGAR 100G
Descriere
Agarul este un produs din alge roşii, extrase din largul coastei Japoniei. Este o pulbere uscată care se utilizează în bucătărie ca agent de gelifiere. Înlocuieşte cu succes gelatina de origine animală şi este un produs natural şi sănătos.
Agarul este folosit de foarte mult timp, însă în Europa a început să fie cunoscut şi apreciat destul de recent. Japonezii sunt familiarizaţi cu agarul încă din secolul al XVII-lea. În ultima vreme a devenit foarte popular deoarece face parte din categoria alimentelor sănătoase care pot înlocui cu succes produsele prelucrate şi nesănătoase.
Ce substanțe nutritive conține agar-agar? Agar-agar, extractul obtinut din pereții algelor roșii agarofite, este o sursă de calciu şi fier, cu un conţinut foarte ridicat de fibre (aproximativ 80%) fiind folosit în reglarea tranzitului intestinal.
Nu conţine zahăr, grăsimi sau carbohidraţi şi este cunoscut pentru capacitatea de contribui la îmbunătăţirea digestiei şi ca adjuvant în curele de slăbire.
Este considerat eficient în eliminarea toxinelor din corp şi este folosit uneori în tratarea hemoroizilor.
Printre beneficiile asociate cu agar-agar se număra și capacitatea anti-inflamatoare sau efectul laxativ, nefiind recomandat in caz de diaree.
Utilizare:
Agarul este folosit ca înlocuitor al gelatinei în creme, jeleuri, spume, dulceţuri şi alte produse.
Agar – agar se dizolvă la 85 – 95 grade Celsius şi se solidifică la 32 – 35 grade Celsius. Deci nu e necesar să fie ţinut la rece.
Pentru a prepara o gelatina densa, se adauga 4 g de agar la 500 - 600 ml de lichid. Se amesteca bine, dupa care se fierbe aproximativ 2 minute.
Masa neta: 100g
Opinii (0)
Spune-ti opinia
Numele tau:Opinia ta: Nota: Codul HTML este citit ca si text!
Nota: Rau Bun
Introduceti codul din imagine: