9%

* Fotografiile sunt cu caracter informativ. Producătorul poate schimba ambalajul produsului fără a ne notifica în prealabil.

Disponibilitate: În Stoc
Pret: 7,81LEI 7,10LEI

* Pretul contine TVA

Producător: Natur Market
Cod produs: NM1

Modalitati de plata: RAMBURS | VISA

 Modalitati de transport:
Curierat rapid (oriunde in tara): 16 lei

SÂMBURI AMARI DE CAISE

Samburii de caise amare, in spatele invelisului tare, au miez cu un gust specific, cunoscut sub denumirea de aluna amara. Acesta este folosit din timpuri stravechi, mai ales in  zona orientala, pentru a trata diferite afectiuni repiratorii precum astmul sau bronsita. Cercetarile moderne au evidentiat faptul ca, daca ii consumi regulat, dar in cantitati mici, samburii de caise se pot dovedi miraculosi pentru sanatatea organismului tau.

Totusi, de ce nu ne lasau parintii sa consumam multi samburi de caise? Pentru ca ei contin in mod natural amigdalina (vitamina B17, aceeasi care este prezenta si in migdale), o substanta care la nivelul corpului poate cauza otravire, daca se consuma o cantitate mare.

Initial, vitamina B17 se utiliza in tratamentul cancerului, dar, incepand cu anii '80 a fost interzisa, ca urmare a presiunilor exercitate de Ministerul Sănatatii si Directiei de Control pentru Calitatea Alimentelor si Medicamentelor din SUA. Controversa pe subiect este inca deschisa in acest moment, iar parerile specialistilor impartite.

Proprietatile nutritive ale samburilor de caise

Samburii de caise contin proteine, acizi grasi, vitaminele A, C, vitamine din grupul B (inclusiv B17 -  cunoscuta amigdalina), plus betacaroten si minerale cum ar fi magneziu, potasiu si fier. Datorita acestei compozitii, samburii de caise aduc numeroase beneficii pentru organismul tau, de la efectul antioxidant, antiinflamator si analgezic si pana la reglarea tensiunii arteriale.

Moduri de utilizare a samburilor de caise

Samburii de caise se folosesc in alimentatie ca parte a unor retete de dulciuri si sunt de mare folos in camara unei gospodine pentru ca imbunatatesc gemurile si dulceturile preparate pentru iarna.

Cura cu samburi de caise

Curele cu samburi de caise se intind pe perioade de pana la 4 saptamani si se pot repeta de mai multe ori pe parcursul anului. Ele presupun consumul regulat al acestor alimente, in doze de 2 samburi pe zi, dar nu intreaga cantitate odata. Efectele se vad atat la nivelul corpului, dar si la nivelul creierului, samburii de caise imbunatatind memoria, tonusul muscular, sistemul digestiv si pe cel circulator.

Ingrediente: sâmburi amari de caise

NOTĂ: nu consumați mai mult de 2 sâmburi pe zi. Folosiți doar pentru gătit sau copt.  Nu consumați cruzi.  Nu îi serviți copiilor și femeilor gravide.

Consumati in doze mari, samburii de caise pot deveni toxici pentru organismul tau, care va prezenta simptomele clasice de otravire: greata, febra, dureri de cap, sete, dureri musculare si stare letargica.

Sâmburii organici amari de caise sunt obținuți din specii de cais sălbatic.  Au un gust amar. 

Beneficiile samburilor de caise pentru sanatate

Samburii de caise aduc beneficii pentru imbunatatirea memoriei, reducerea tensiunii arteriale, ameliorarea durerilor articulare, intarirea sistemului imunitar, intinerirea tenului – sub forma de ulei - si, conform unor studii pe marginea carora lumea stiitifica inca dezbate, previn cancerul.

Depozitați într-un loc uscat și răcoros.

Este posibil ca produsul să conțină alergeni: gluten, alune, și alte nuci, susan, boabe de soia.

Greutate neta: 100 g